Първоначално публикувано от pace
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
1.9ТД общи приказки и помощ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеАз разбирам английски, какво те интересува, защото не съм на ти със схемите..Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от pace Покажи съобщениеИнтересува ме 19 страница...дали има нещо писано за подгрева на горивото
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение19 от документа или 19 от книжката?Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
В първата таблица на първите редове относно букса А пише: термодатчика затваря веригата с понижаване на температурата от 6С>. Отдолу буксата отваря с повишаване на температурата от >15С.
Относно букса Б (напрежението е 12V), съпротивлението се променя спрямо температурата: при ниска температура съпротивлението е ниско, a напрежението високо след точно 60сек. температурата стига такова ниво, че напрежението следователно подгрева намалява.
забележка: проблем с подгрева може да бъде причинен от неизправни механични компоненти от горивната система.
Отдолу, термодатчика отваря (с повишаване на температурата) >60С
Термодатчика затваря (с понижаване на температурата)
<50с .
Отдолу, при 12в клапана трябва да е затворен, когато спре подавания ток, трябва да се отвори.
Не съм сигурен какви са датчиците и клапите по системата за да ги преведа точно, надявам се да съм помогнал.
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеТурбината е отпуснала луфта вероятно...Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Аз откакто съм я взел карам с 10w40. Слагах и Селения, но на последната смяна сложих Елф пак 10w40, но ми се струва че със Селенията работеше по тихо. Сменям го на 7-8000 км., защото карам доста на къси разстояния.
Като я карам нормално не пуши само като я настъпя повечко пуши. Като сменя маслото го оставям почти до максимума и до следващата смяна спада почти до минимума. Несъм пипал нищо по двигателя, докато пали и не гори по много масло няма да пипам нищо.
ПОЗДРАВИ!Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Comment
-
Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщениеPACE твойта 155 ца на 17ски ли е ???Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от patrona Покажи съобщениеЗначи колега колата не е за такова масло.при следващата смяна се върни пак на стария вискозитет.Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
Comment